Уважаеми Мили: месец дванадесет

Уважаеми Мили,

Преди малко повече от година ти влезе в живота ми и завинаги ме промени – ще го направя и никога не мога да бъда същият човек, който бях, преди да те имам. Започнах едногодишното ви писмо в главата си от месеци, а понякога ме предпазва от заспиване през нощта, докато планирам това, което искам да ви кажа. (Ще научите това за мен: аз съм преосмисляне и понякога ме държи буден с часове през нощта, мислейки, преосмисля се, прекалява и мислех още веднъж.) Обикновено в тъмнината на нашата спалня лежах Събудете се и мисля, че искам това писмо да е толкова сантиментално и докосващо, и да покрие толкова много, че да разберете дълбините на моята любов към вас. Лежа буден, в тъмното, с вашия Dada бързо заспал до мен и се обръщам настрани и проверявам монитора ви. Той има 5 нива и наистина няма нужда да го имам на ниво 5, за да ви чуя, но така или иначе го сложих там, защото не искам да ми липсваш, че се нуждаеш от мен през нощта. Събуждам се за теб при капка щифт; Понякога просто се разбърквате малкото си тяло, за да станете уютни. Дори когато спите, аз непрекъснато мисля за вас. Смешно е, защото не мога да си представя живота си без теб.

В нощта, в която сте родени, беше объркваща бъркотия за мен. Непланираният C-секция ме хвърли за цикъл и аз не успях да бъда с вас първите часове от живота ви, за които се преборих седмици. Продължавах да съм толкова изненадан, че си тук и животът ми се чувстваше толкова различен, че те има. Разбира се, че беше различно, всички ми казаха, че ще е различно, но никой не можеше да го изрази с думи по начин, който да ме уведоми как ще се чувствам, когато влезете в живота ми.

Безкрайно съм изумен от това колко се променяте. Всички ми казаха, че не мигат, те растат толкова бързо. Но никой не успя да ме накара да се чувствам колко вярно ще бъде това. Първите няколко месеца преминаха бавно; Просто няма много, което бебето връща и този етап е труден. Запазих ужасен дневник на всеки нов етап и ново постижение (надявам се един ден тези писма да са достатъчни, защото не търсете всичките ви сладки снимки със стикера с вашата възраст върху тях, пропуснах тази и останалите и другите толкова закъсняват, че дори нямат смисъл хронологично), но това, в което съм свършил чудесна работа, е да живея в момента с теб. Нямам снимка или видео от всичките ви първи, защото когато присъствам с вас, не съм на телефона си, аз съм с вас. Толкова се забавляваш да прекарваш време, и докато някои дни ми се иска да имам повече време за себе си, няма нищо, което бих предпочел да правя повече, отколкото да прекарвам време с теб.

Вие сте силни и упорити, и двете се задоволяват да правите всичко самостоятелно, като същевременно правите точно това, което искате да направите. (Честно казано, вие сте моят близнак по този начин.) Знам, че ще ви служи добре в живота, но предвиждам често да се сблъскваме с глави. Искам да се върнете към това писмо и да осъзнаете, че когато това се случи, това е, защото искам да направя това, което е най -доброто за вас и да ви помогна да бъдете мил, любящ човек. Знайте, че макар да ме намирате за прекалено и строг, искам да ви предпазя от всичко, което е ужасно в този свят, докато се бори с това, че също така искам да изживеете нещата сами. Правя го сега, само по много по -различен начин. Вие и аз прекарваме повечето вечери заедно и отиваме в парка на разходка или по улицата, за да играем с приятели. Правя всичко възможно, за да ви позволя да откриете неща за себе си, независимо дали става дума за слайд, плъзгате се надолу по слайда или игра с приятели. Другата вечер малко момче ви видя да се опитвате да се изкачите по скалната стена на парка и той ви каза, че сте твърде малки, за да го направите. Въпреки че не можете да говорите и дори не знаехте какво каза той, продължихте да се изкачвате нагоре по тази стена, като аз зад вас помагах. Помислих си, че ще се сблъскате с много от това в живота, хората ви казват какво можете и не можете да направите, и обещавам да направя всичко възможно, за да ви насоча, но да не ви предпази от вас. Това е вашият живот, който живеете, а не мой и обещавам да направя всичко възможно да си спомня това.

През тази изминала година сме имали толкова много здравни плаши и те продължават. Вие сте се сблъскали със ситуации, по -трудни от повечето възрастни, които познавам (включен в себе си) и ме научихте колко съм благодарен, че съм здрав. Като възрастни приемаме много за даденост. Лесно е винаги да искаш повече и да забравиш какво имаме. Почти всеки лекар, при който ходим с вас, ние сме заобиколени от деца и семейства, които преживяват наистина опитните медицински проблеми. Това не само поставя всичко в перспектива за мен, но и наблюдава вас и другите деца, които ми напомнят да живея в момента. Едно нещо за децата, а не само вие, е, че те присъстват. Когато сте гладни, плачете за храна; Когато сте щастливи, показвате това точно в този момент. Гледах вас и други деца, изправени пред наистина трудни проблеми, които го правят с такава сила. Аз съм притеснител, Мили. Преди теб се притеснявах за миналото и бъдещето и тъй като те имам, се притеснявам за вашето минало и бъдеще. Обещавам да се уча от теб и да живеяВ момента с вас, доколкото мога. Помагате ми да ми напомняте всеки ден, като просто правите това, което правите. Когато сте развълнувани, седите там и пляскате толкова силно за себе си и се радвате да видите как другите се пляскат заедно с вас. Ще направя всичко възможно, за да ви накарам да пляскате свободно, когато сте щастливи и когато сте тъжни, ще ви утеша и ще ви оставя да бъдете тъжни в този момент.

Имахме най-доброто парти за първи рожден ден за вас, което беше тематично на Moana, защото това е любимият ви филм някога! Моана е филм, в който започнахме да гледаме клипове, за да ви разсейват при назначенията на лекар, а сега това е филм, от който сте увлечени. Не можете да получите достатъчно от Moana: Това е, което наблюдаваме, когато сте на лекар, който чака процедура, и това е, което ние поставяме, когато ядете. (На странична бележка, това е наистина дълга история – никога не съм си представял, че ще ви накарам да гледате телевизия, докато сте яли, но не сте се занимавали с хранене, и клиниката за хранене, в която ходим, предложихме да ви позволим да гледате телевизия и Познайте какво … помага!) Вашата партия беше напълно надвиснала и аз го планирах с месеци. Знам, че всички казват, че партито за първи рожден ден е за родителите и те са прави по някакъв начин, но това беше и за вас. Изписвахте се от наслада, когато видяхте фигурите на Moana, които бях поръчал, бяхте обсебени от зоологическата градина, танцувахте за танцовото шоу и мразехте тортата си. Като цяло, това беше парти, което може би не си спомняте, но ви уверявам, че по време на него сте го харесали. И аз исках да има нещо, което беше за вас, вашите приятели и нашето семейство и приятели, които да празнуват след най -емоционалната година, изпълнена с върхове, притеснения, страхове и всичко между тях.

Мили, нито едно писмо не би могло да обясни правилно какво сте ми направили и за мен. Ти си моето дете и аз те обичам по възможно най -дълбокия и ожесточен начин. Един ден може да имате дете и когато го направите, ще погледнете назад към тези букви и те ще имат съвсем ново значение. До този ден може да си помислите, че съм надвиснал, трябва да получа собствен живот и да говорите малко прекалено много, но познайте какво, дете? Това е, което ще получите завинаги – вие сте мои и аз винаги ще бъда ваш, там за вас и се опитвам да водите (без да водите) и да ви дам цялата любов и подкрепа и смущение, което всяка майка прави за детето си. Обичам те до луната и гърба и със сълзи в очите ми прекалено емоционалната ти мама ви пожелава щастлив 1 -ви рожден ден – вие сте най -доброто нещо, което ми се е случвало. (Извинявам се на всички останали в живота ми, особено за вашия DADA, но е истина.)

Любов,

Мамо

Leave a Reply

Your email address will not be published.